вівторок, 16 січня 2024 21:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Телемарафон "Єдині новини" показав мапу Росії з окупованим Кримом

У вівторок, 16 січня, в ефірі телемарафону "Єдині новини" зʼявилася карта Російської Федерації з тимчасово окупованим українським Кримом.

Про це повідомило Hromadske.

Автор: hromadske.ua
  Кадр з ефіру телемарафону
Кадр з ефіру телемарафону

Зображення показали у сюжеті журналістки телеканалу "Ми - Україна" Олени Гончаренко, в якому йшлося про колапс у російській системі житлово-комунального господарства через відсутність опалення в будинках у Свердловській та аварію на теплотрасі в Орловській областях РФ.

Окрім цього, деякі користувачі соцмережі X помітили, що на карті РФ у сюжеті також були зображені японські острови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ткаченко перетворив українське телебачення на "Эхо Москвы" – мережі розлютив ефір з росіянами

Телеканал "Ми - Україна" після цього зробив заяву.

"Команда визнає свою відповідальність. Ступінь провини кожного із причетних до створення й випуску матеріалу в ефір визначається. Винуватці неминуче понесуть покарання", - сказали.

На телемаратон та іномовлення України у 2024 році з державного бюджету спрямують понад 1,5 млрд грн, повідомили Hromadske.

У грудні новопризначений голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що ефективність телемаратону "під питанням". Зі слів нардепа, якщо більша частина суспільства отримує інформацію з анонімних телеграм-каналів, то "щось із марафоном не так".

Зараз ви читаєте новину «Телемарафон "Єдині новини" показав мапу Росії з окупованим Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі