четвер, 20 травня 2021 08:17

Такого не було з часів Гітлера: американський Конгрес ухвалив резолюцію щодо Криму

Такого не було з часів Гітлера: американський Конгрес ухвалив резолюцію щодо Криму
Конгрес США ухвалив резолюцію по Криму. Фото: pixabay.com

Комітет з закордонних справ Палати представників Конгресу США ухвалив резолюцію, в якій закріпили політику країни щодо невизнання анексії Криму Росією.

Її підтримали конгресмени як від Республіканської, так і від Демократичної партій США, передає "Голос Америки".

Вважають, що прийняття резолюції є надзвичайно важливим сигналом стосовно того, що захист територіальної цілісності України залишається пріоритетом Конгресу, в той час, коли Росія стягнула велику кількість військ до кордону з Україною.

"Хоча країни у світі можуть дуже по-різному розуміти норми та підходи щодо основоположних питань, таких як дипломатія, торгівля, захист прав людини, громадянські свободи, та інші, не існує засади, щодо якої є більш широка згода, як незаконність вторгнення до території іншої країни. Однак саме це зробила Росія під час незаконного вторгнення у 2014 році і незаконних претензій на суверенні права в Криму", - зауважив голова Комітету конгресмен-демократ Грегорі Мікс.

Конгресмен від Республіканської партії Стів Шебот назвав соромом стриману відповідь деяких європейських країн на спробу незаконної анексії і відзначив, що європейців, "очевидно більше турбує "Північний потік 2", ніж ця агресивна дія, одна з найагресивніших, які ми бачили з Другої світової війни".

Шебот порівняв агресію Росії в Криму з захопленням Саддамом Хуссейном Кувейту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО зробили заяву щодо Росії та окупованого Криму

Конгресмен від Демократичної партії Білл Кітінг у своєму виступі вдався до ще більш разючих порівнянь, нагадавши еру Гітлера та Сталіна.

"Дії Путіна порушують основні принципи післявоєнного світового порядку на рівні, небаченому з ери Гітлера або Сталіна, коли одна європейська держава захоплює значну частину іншої", - наголосив Кітінг.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати з "нетерпінням" чекають участі в Кримській платформі, яка повинна відбутися в Києві в серпні цього року. Вони вітають, ініційоване Києвом, створення платформи, яка спрямована на повернення анексованого півострова Україні.

Зараз ви читаєте новину «Такого не було з часів Гітлера: американський Конгрес ухвалив резолюцію щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі