середа, 27 грудня 2017 13:30

Суд над Януковичем: адвокат назвав винного в анексії Криму

Суд над Януковичем: адвокат назвав винного в анексії Криму
В анексії Криму звинуватили командувача ВМС Ігоря Воронченка. Фото: УНІАН

Адвокат екс-президента Віктора Януковича, якого обвинувачують у державній зраді, Віталій Сердюк під час допиту звинуватив командувача Військово-морськими силами України Ігоря Воронченка в анексії Криму.

Віталій Сердюк декілька разів ставив питання Воронченку, чому він, як командир військової частини на той час, не протидіяв агресії росіян. Про це інформує УНІАН.

"На ці закиди Воронченко відповів, що фактично Збройні сили України не мали змоги тоді протидіяти анексії, оскільки впродовж 2010-2012 років змінили порядок командування військовими формуваннями ЗСУ в Криму і всі накази могла віддавати одна людина — командувач Військово-морськими силами", - йдеться у повідомленні.

Кірм того, Воронченко додав, що росіяни готувалися до анексії ще у січні 2014 року: суттєво посилили свою присутність на півострові, запаслися паливно-мастильними матеріалами, а також впродовж зими 2014 року посилили своє пересування по півострову без узгодження з українською стороною.

На запитання Сердюка запитував: "Чому ЗСУ у Криму визнали Турчинова як головнокомандувача за тих обставин. Зі свого боку, він переконаний, що Януковича усунули з посади президента у неконституційний спосіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія обдурювала українських військових в Криму

"Головуючий по справі суддя Владислав Дев'ятко зауважив на це, що йому не відомо, щоб Воронченко колись обіймав посаду судді Конституційного суду. А відтак він не може давати оцінку актам прийнятим парламентом, зокрема і призначенню Олександра Турчинова виконуючим обов'язки президента. Також Воронченко додав, що під час анексії він не отримував наказ застосовувати зброю, а лише привести її у бойову готовність, що і було зроблено", - зазначається.

Головне розвідувальне управління РФ 2014 року розвернуло широкомасштабну кампанію щодо дезінформації проти України, коли стало відомо, що екс-президент України Віктор Янукович втік з країни на тлі масових протестів на Майдані. Це в свою чергу повинно було прокласти шлях російським воєнним діям, які були розпочаті 27 лютого 2014 року із захоплення будівлі кримського парламенту озброєними людьми.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Януковичем: адвокат назвав винного в анексії Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі