понеділок, 01 травня 2017 21:45

Стало відомо, скільки російських фільмів вийшло в український прокат

Стало відомо, скільки російських фільмів вийшло в український прокат
За січень-квітень 2017 року в Україна показали чотири російських фільми Фото: Вікіпедія

Після 2014 року кількість російських фільмів в українських кінотеатрах скоротилася в середньому в чотири рази. Про це повідомляє cutinsight.com.

У 2012 році в український прокат вийшло 25 російських фільмів. Наступного року - 30. Після Революціїї гідності їх кількість почала зменшуватися - 12 фільмів у 2014 році, 8 стрічок у 2015му. Минулого року на екранах показали 6 картин. За січень-квітень 2017 року - 4 фільми.

"Бойкот російських фільмів у нас триватиме довго. По-перше, поки будуть діяти закони. А вони не те, що діють, а й доповнюються новими уточнюючими пунктами. По-друге, поки серед українців буде модна неприязнь до всього російського. Ця тенденція також зараз популярна. А по-третє, ніхто ж особливо не помітив зникнення російських фільмів. Їх замінили європейські картини, яких стало помітно більше. Це значить, що кругозір у наших кіноманів став ширше", - каже кінокритик Антон Філатов.

Останні два роки відзначається тенденція, коли серед російських фільмів в українських кінотеатрах домінує дитяче кіно. Усі чотири російські картини, які вийшли на наші широкі екрани цього року, – анімаційні фільми.

23 березня Верховна Рада ухвалила закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні". Він сприятиме боротьбі з піратством в інтернеті. А державне фінансування повнометражних фільмів зросте з половини бюджету картини до 80%.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки російських фільмів вийшло в український прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі