середа, 12 лютого 2020 01:30

"Справа Хізб ут-Тахрір": кримським в'язням продовжили арешт

"Справа Хізб ут-Тахрір": кримським в'язням продовжили арешт
Фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт. Фото: ZN.ua

Фігуранти другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" залишаться у СІЗО до 15 березня.

Таке рішення винесли судові установи країни-окупанта. Арешт продовжили 14 особам, повідомляє Крим.Реалії.

Кіровський районний суд російського Ростова-на-Дону продовжив запобіжний захід Асану Янікову, Аліму Карімову, Акіму Бекірову, Іззету Абдулаєву і Сеітвелі Сейтабдієву.

Аналогічне рішення оголосили Жовтневий районний Ростова-на-Дону і Таганрозький міський суди, залишивши під вартою Ерфана Османова та Сейрана Муртазу.

У підконтрольному окупантам РФ Київському районному суді Сімферополя, а також Верховному суді Криму було продовжено запобіжний захід Сервету Газієву, Енверу Аметову, Шабану Умерову, Тофіку Абдулгазієву, Рустему Шейхалієву, Белялу Аділову і Ескендеру Сулейманову.

Усі засідання, крім одного – в Київському районному суді Сімферополя – тривали в закритому режимі.

"Запобіжний захід продовжено на місяць, оскільки в березні буде рік із моменту арешту хлопців. Через місяць справа потрапить у підсудність Ростовського обласного суду. Всі наші підзахисні у виступах посилаються на четверту Женевську конвенцію, а також на міжнародні резолюції, в яких йдеться про окупацію Криму. Вони також звертають увагу суду на те, що є громадянами України", повідомив адвокат затриманих Еміль Курбедінов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє політв'язнів "справи Хізб ут-Тахрір" мають проблеми зі здоров'ям - адвокат

12 лютого відбудеться судове засідання щодо продовження запобіжного заходу Руслану Сулейманову.

27 березня в анексованому Криму російські силовики провели щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів нібито у справі "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі".

Щонайменше 20 осіб затримали, включно з тими, хто прийшов підтримати обшукуваних.

Зараз ви читаєте новину «"Справа Хізб ут-Тахрір": кримським в'язням продовжили арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі