понеділок, 27 вересня 2021 08:46

Сьогодні стартує осіння сесія ПАРЄ. Говоритимуть про Крим

Сьогодні стартує осіння сесія ПАРЄ. Говоритимуть про Крим
Осіння сесія ПАРЄ розпочинається сьогодні. Фото: Reuters

27 вересня в Страсбурзі розпочнеться осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Спілкуватимуться в очно-дистанційній формі.

Зокрема сьогодні вирішуватимуть, на які теми проводитимуть термінові й поточні дебати. Серед запропонованих є й питання тимчасово окупованого Криму, зазначають у порядку денному сесії.

Запити на термінові дебати надійшли щодо ситуації в Афганістані, посилення міграційного тиску на кордонах Латвії, Литви й Польщі з Білоруссю, нового проєкту протоколу до Конвенції Ради Європи про кіберзлочинність. Також надійшли запити на дебати з питань - "Західні Балкани між демократичними викликами та європейськими сподіваннями: яка роль Ради Європи?", "Політичне переслідування Росією корінних народів Криму", "Рішення Європейського суду із прав людини в справі "Картер проти Росії" та дії, вжиті для вбивства осіб на європейській землі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС відреагувало на заборону виступів Гончаренка в ПАРЄ

Сьогодні також обговорюватимуть гуманітарні наслідки конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

Осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи ПАРЄ відбудеться з 27 до 30 вересня 2021 року. Але російська делегація не поїде через вакцинальні обмеження. Франція не визнає російську вакцину "Спутник V". Тож пересування депутатів РФ обмежене. Це й зумовило рішення відмовитися від поїздки до Страсбурга. Натомість делегація стежитиме за роботою дистанційно.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні стартує осіння сесія ПАРЄ. Говоритимуть про Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі