пʼятниця, 27 жовтня 2017 23:01

Собчак не агітуватиме в окупованому Криму

Собчак не агітуватиме в окупованому Криму
Ксенія Собчак на зустрічі з виборцями вЄкатеринбурзі. Фото: Наша Газета

Російська телеведуча Ксенія Собчак, яка зібралася балотуватися в президенти РФ в 2018 році, заявила, що не проводитиме передвиборчу агітацію в Криму.

"Ще раз повторюю — я не агітуватиму в Криму, - сказала вона, - бо вважаю, що Крим було приєднано незаконно. Для мене на сьогодні це так."

Про це вона заявила в Єкатеринбурзі, відповідаючи на питання журналістів.

Раніше Собчак казала, що Крим — це Україна, а Росія, приєднавши його, порушила свої міжнародні зобов'язання. Також вона запропонувала влаштувати на окупованому півострові якийсь "новий незалежний референдум", який всіх примирить.

Ця пропозиція викликала бурхливу реакцію в Москві та Сімферополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Freedom House прокоментував ситуацію із картою Криму

Заступник голови комітету російської Думи у справах національностей Руслан Бальбек відповів, що на референдумі "все було по-чесному". А самозваний спікер Криму Володимир Константинов обізвав потенційного президента РФ непрофесіоналом і порадив "не плескати язиком".

The Economist присвятив центральну статтю нового номера войовничим прагненням президента РФ Володимира Путіна. Напередодні 100-річчя російської "соціалістичної революції" главу агресивної держави зобразили у царському мундирі, прикрашеному купою нагород. Серед "царських" нагород — газова труба, ракети-кулемети, багатоцільовий винищувач Су-27, а головне — медалі за захоплення Криму.

Зараз ви читаєте новину «Собчак не агітуватиме в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі