понеділок, 28 серпня 2017 16:47

Freedom House прокоментував ситуацію із картою Криму

Freedom House прокоментував ситуацію із картою Криму
Півострів окупувала Росія - Freedom House. Фото twitter.com

Карта, представлена правозахисною організацією Freedom House, де Крим іншим кольором відділений від материкової частини України, відображає рівень свободи і демократії в світі, а не політичну належність територій.

Так пояснив "Крим.Реалії" матеріали проекту "Популісти і автократи: Подвійна загроза глобальної демократії" координатор правозахисної організації Freedom House в Україні Зорян Кісь.

"Це не політична карта, а карта рівня свободи і демократії. Позиція Freedom House чітка й не зміниться: Крим – це Україна. Тут не може бути жодної дискусії. Де-факто Крим знаходиться під контролем Росії, там діють російські закони, працюють так звані силові органи Росії. На цей факт не потрібно закривати очі. Тому ми оцінили Крим окремо від решти території України, але і окремо від Росії", – сказав Кісь.

Раніше низка українських і російських ЗМІ поширила інформацію, що правозахисна організація Freedom House в Україні проілюструвала свій звіт світовою картою, на якій український Крим зображений у складі Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правозахисники визнали Крим російським

У Броварах на Київщині до Дня Незалежності вивісили карту України без Криму. Такою атрибутикою прикрасили головну сцену міста.

Зараз ви читаєте новину «Freedom House прокоментував ситуацію із картою Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі