четвер, 09 серпня 2018 12:50

Сенцова просять перевести до спецлікарні

Сенцова просять перевести до спецлікарні
Денисова просить Москалькову перевести Сенцова в спецлікарню / фото: РБК

Політв'язня Олега Сенцова просять перевести до Інституту професора Ніколаєва в Москві або до лікарні, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

Із цим уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до уповноваженого Росії з прав людини Тетяни Москалькової, пише на своїй сторінці у Facebоok Денісова.

Денісова повідомила про деталі розмови та шляхи вирішення ситуації зі станом здоров'я Сенцова та можливий обмін Олексія Седікова (затриманий російський бойовик - Gazeta.ua) на Сенцова.

"Москалькова сказала, що є юридичні нюанси: Росія вважає Сенцова громадянином Російської Федерації, тому обмін громадянина Росії на громадянина Росії неможливий", - написала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не боїться смерті Сенцова - український дисидент

Сенцов відмовився від перебування у міській лікарні Лабитнангі.

"Там немає фахівців, які можуть вивести його з процесу голодування. Вихід із голодування значно небезпечніший, ніж сам процес голодування, і будь-яка похибка може стати фатальною. Такі спеціалісти є в Інституті професора Ніколаєва в Москві та в Київському НДІ геронтології", - йдеться у повідомленні.

У політв'язня Кремля Олега Сенцова, який голодує 88-й день, погіршився стан здоров'я. Він написав листа до своєї сестри Наталії Каплан, якого вона отримала через адвоката.

Зараз ви читаєте новину «Сенцова просять перевести до спецлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі