вівторок, 11 вересня 2018 15:13

Сенцов голодує 121-й день: росіяни збрехали про його стан

Сенцов голодує 121-й день: росіяни збрехали про його стан
Сенцов на межі: росіяни збрехали щодо його стану. Фото: Zik

Українська омбудсвумен Людмила Денісова не вірить висновкам російської сторони щодо стану здоров'я політв'язня Кремля Олега Сенцова.

Вона наполягає на висновках незалежної медичної комісії. Про це Денісова написала у Facebook.

"Не вірю жодному слову РФ. Вони лише роблять гучні заяви, що стан здоров'я українського політв'язня на 121 дні голодування не погіршився. Але у мене немає жодного офіційного підтверджуючого документа. Олег Сенцов на межі. Інакше він не написав би заповіт на свою творчість. Але незламний, вперто бореться за долі усіх політв'язнів. Я хочу бачити медичну довідку щодо стану здоров'я Олега Сенцова від незалежної медичної комісії. Я маю переконатися в тому, що він отримує необхідну допомогу", - заявила Денісова.

За інформацією омбудсвумен, у Сенцова погіршився стан здоров'я, до довгого списку тяжких діагнозів додалася гіпоксія.

"Мозку та серцю Олега не вистачає кисню. Від цього у його голові – туман, все тіло німіє", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сестра Сенцова: Олег написав заповіт на свою творчість

Українська уповноважений Верховної Ради з прав людини звернулася до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової та до голови ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова щодо ситуації навколо полоненого українця.

Український політв'язень Олег Сенцов стає слабшим, йому важко вставати з ліжка. 120 днів голодування завдали здоров'ю українця великої шкоди.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою відпустити усіх політв'язнів-українців із російських в'язниць.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов голодує 121-й день: росіяни збрехали про його стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі