вівторок, 10 серпня 2021 21:41

Ще три країни візьмуть участь у "Кримській платформі"

Ще три країни візьмуть участь у "Кримській платформі"
Кулеба не уточнив, які саме країни візьмуть участь. Фото: "Слово і діло"

10 серпня ще три країни Європи підтвердили свою участь у першому саміті "Кримської платформи".

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Сьогодні одразу три європейські країни підтвердили участь в установчому саміті Кримської платформи 23 серпня. Загальна кількість учасників зросла до 37. Міжнародна підтримка Кримської платформи набирає обертів, тож чекаємо нових підтверджень", - повідомив написав він у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До "Кримської платформи" приєдналася ще одна країна

Він не уточнив, від яких країн надійшло підтвердження.

"Кримська платформа" – новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді викликам, що зростають, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні. Діяльність "Кримської платформи" має розпочатися на саміті 23 серпня, на який запрошено дипломатів і лідерів іноземних держав.

Українська влада готує довгострокову концепцію роботи платформи за п'ятьма пріоритетними напрямками – політика невизнання протиправної анексії Криму, санкції, безпека в Азово-Чорноморському регіоні, захист прав людини й дотримання міжнародного гуманітарного права, екологічні та економічні наслідки анексії.

Зараз ви читаєте новину «Ще три країни візьмуть участь у "Кримській платформі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі