понеділок, 06 серпня 2018 15:58

Розповіли про стан звільненого з полону Кремля Олександра Костенка

Розповіли про стан звільненого з полону Кремля Олександра Костенка
Олександр Костенко повідомив про стан свого здоров'я. Фото: Громадське

Звільнений з полону політв'язень Кремля Олександр Костенко розповів телефоном про стан здоров'я.

У нього зламана рука й він потребує допомоги, передає уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Тільки-но поговорила телефоном із Олександром Костенком. Він дуже втомлений, говорити йому важко. Каже, що в нього зламана рука і він потребує допомоги. Подякував за піклування. Він обов'язково пройде медичне обстеження, і всю необхідну реабілітацію. Ми рятуємо своїх громадян в будь-якій ситуації", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнений політв'язень Кремля прибув в Україну: подробиці

3 серпня Олександра Костенка звільнили після закінчення терміну ув'язнення. Його затримали в Сімферополі в лютому 2015 року співробітники спецслужб Росії.

За версією російського слідства, 18 лютого 2014-го під час "масових заворушень" в Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Був засуджений до 3,5 років позбавлення волі, після чого його вивезли із Криму до російської виправної колонії №5 у місто Кірово-Чепецьк. Свою провину не визнав.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про стан звільненого з полону Кремля Олександра Костенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі