пʼятниця, 07 вересня 2018 07:32

Росія заперечує голодування Балуха

Росія заперечує голодування Балуха
Володимир Балух до арешту Фото: facebook.com

На вимогу Європейського суду з прав людини уряд Росії надав інформацію щодо стану здоров'я чотирьох українців, які перебувають у російських в'язницях.

Україна звернулася до ЄСПЛ 10 та 17 серпня з проханням зобов'язати Росію прояснити стан здоров'я українців у межах розгляду справи №38334/18 "Україна проти Росії", повідомляє ВВС News Україна.

23 серпня ЄСПЛ повідомив, що суд вирішив застосувати правило 39 свого регламенту про невідкладні забезпечувальні заходи щодо Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку та Сергія Литвинова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Страшний такий, один скелет" - голодуючого 145-й день Балуха відвідала мати

Росія мала до 5 вересня надіслати ЄСПЛ інформацію щодо стану здоров'я цих людей та повідомити, чи наразі вони голодують.

"Уряд Росії відповів на питання суду щодо панів Клиха, Балуха, Куку та Литвинова. Росія надала інформацію, що ці чотири чоловіка регулярно оглядаються лікарями, отримують належну медичну допомогу та, що жоден з них зараз не здійснює голодування", - повідомили ВВС News Україна у прес-службі суду.

Натомість в офісі уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової заявили, що Володимир Балух продовжує голодування вже 172-й день.

2 кримінальну справу проти Володимира Балуха завели в серпні 2017-го. Після того, як Володимир Балух і його адвокат подали скаргу до поліції на незаконні дії так званого начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченка, який ображав та вдарив українця, Ткаченко подав у відповідь свою скаргу на українця.

14 березня "Верховний суд" Криму в Сімферополі розглянув апеляційну скаргу захисту українського політв'язня Володимира Балуха на його вирок. Суд зменшив строк позбавлення волі до 3 років і 5 місяців у колонії-поселенні. Раніше "Роздольненський районний суд" засудив Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі.

Український політв'язень Володимир Балух 19 березня оголосив безстрокове голодування з вимогою скасувати незаконний вирок у вигляді позбавлення волі на 3 роки і 5 місяців колонії-поселення. Після місяця голодування він погодився приймати 2 склянки вівсяного киселю і 50-70 г житніх сухарів у день. 22 червня Володимир Балух прийняв рішення посилити голодування і вживати тільки воду.

Зараз ви читаєте новину «Росія заперечує голодування Балуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі