субота, 22 червня 2019 11:49

Російські тюремники влаштували провокацію, щоб відправити Балуха в штрафний ізолятор

Російські тюремники влаштували провокацію, щоб відправити Балуха в штрафний ізолятор
Адвокатка розповіла про провокацію російських тюремників щодо Володимира Балуха. Фото: glavcom.ua

Український політв'язень Володимир Балух перебуватиме в штрафному ізоляторі в колонії Тверської області Росії мінімум до 2 липня.

"Його перевели з лікувально-профілактичного закладу назад до колонії. Після приїзду в колонію він 4 дні перебував у п'ятому загоні. Після чого співробітники спеціально створили ситуацію, тобто провокацію, після якої вони зафіксували чергове незначне порушення і помістили його в ШІЗО", - розповіла адвокатка Ольга Дінзе для "Крим.Реалії". Вона відвідала Балуха 21 червня.

Причиною стало нібито порушення внутрішнього розпорядку колонії.

"Балуху перед вечерею стало зле, і він попросив відвести його до лікаря, - продовжує Дінзе. - Співробітник колонії сказав: "Ти приляж поки". Балух приліг, хоча це не можна в такий час доби. Його тут же сфотографували, відвели в медичну частину і помістили в ШІЗО за те, що він порушив внутрішній розпорядок".

Публічних коментарів співробітників російської колонії щодо цього немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балуха знову перевели до штрафного ізолятора в російській колонії

31 травня Володимира Балуха перевели з карцеру виправної колонії №4 російського міста Торжок у Тверській області до тюремної лікарні. 20 червня єпископ Апостольської православної церкви Росії, член Правозахисної ради Санкт-Петербурга Григорій Міхнов-Вайтенко повідомив, що Балуха знову помістили в штрафний ізолятор.

Володимир Балух - проукраїнський активіст із Криму. Його арештували 8 грудня 2016 року за нібито зберігання боєприпасів. Захист вважає, за те, що встановив прапор України у своєму дворі. Підконтрольний окупантам суд засудив Балуха до 3 років і 7 місяців у колонії.

Зараз ви читаєте новину «Російські тюремники влаштували провокацію, щоб відправити Балуха в штрафний ізолятор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі