вівторок, 15 серпня 2023 07:31

Російська влада не може контролювати ПВК – ISW

Російська влада не може контролювати ПВК – ISW
ПВК "Конвой" контролюється російським бізнесом. Фото: РосЗМІ

Міністерство оборони Росії не може повністю взяти під контроль деякі приватні військові компанії.

Ці ПВК отримують спонсорську допомогу від російських чиновників та бізнесменів, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російське видання "Досьє" повідомляло, що давній соратник російського президента Володимира Путіна Аркадій Розенберг і російський державний банк ВТБ з кінця 2022 року передали понад 300 млн руб. ПВК "Конвой".

Енергетичні підприємства "Промресурс" і "Вугілля Трейдинг" надали "Конвою" 109,5 млн руб. Хоча прибуток жодного з них не відповідає обсягу пожертв.

Гауляйтер Криму Сергій Аксьонов політично підтримує ПВК "Конвой", яка почала офіційний набір "для роботи в Україні" в листопаді 2022 року.

Найманці підписують контракти зі 150-ю мотострілецькою дивізією, хоча офіційно їх не підпорядковуються. Вони мають власну "зону відповідальності" в Україні та структуру командування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можливі диверсії та провокації. Терор нелояльних до РФ людей" – навіщо окупанти в Криму створили ПВК "Конвой"

Повідомляють, що ПВК "Конвой" базується у Перевальному в окупованому Криму. Зараз вона діє на херсонському напрямку, а спочатку обороняла російські логістичні лінії на трасі Мелітополь – Джанкой.

Станом на літо 2023 року "Конвой" налічував 400 осіб. Вони отримували 200 – 300 тис. руб.на місяць.

Засновник ПВК "Конвой" Костянтин Пікалов був пов'язаний з ПВК "Вагнер". Є інформація, що він має стосунок до Головного управління розвідки Генерального штабу Росії.

Пікалов нібито є співзасновником санкт-петербурзького козачого товариства "Конвой". З 2014 року він намагався прорватися на ринок воєнних послуг. Успіху у нього не було, поки він не приєднався до "ПВК Вагнер" у Центральноафриканській Республіці у 2018 році.

Після 2018 року немає жодних записів про взаємодію Пікалова з "вагнерівцями". Кажуть, що на відміну від Євгена Пригожина, він безпечний для російської влади.

Гауляйтер окупованого Криму Сергій Аксьонов створив ПВК "Конвой".

Компанією керує Костянтин Пікалов. Його називають правою рукою засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та куратором "Вагнера" в Африці.

Анонімний колишній учасник ПВК сказав, що формально "Конвой" – це бойовий армійський резерв. Там укладають два контракти – з "Конвоєм" та з Міністерством оборони Росії, щоб мати "гарантовані виплати" у разі поранення чи смерті.

На початку формування ПВК у її складі було близько 300 осіб. Зараз позиції "Конвою" розташовані в окупованій частині Херсонської області.

Зараз ви читаєте новину «Російська влада не може контролювати ПВК – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі