понеділок, 08 квітня 2024 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ змінила тактику дій Чорноморського флоту

РФ змінила тактику дій Чорноморського флоту
Україна намагається повністю убезпечити себе від ударів з району тимчасово окупованого Криму. Фото: eastnews.ua

Росія вивела на бойове чергування кораблі в Середземному морі.

Ворог частково змінив тактику дій Чорноморського флоту після призначення нового очільника, повідомив в ефірі телемарафону речник Військово-морських сил Збройних сил Дмитро Плетенчук.

"Станом на зараз ракетоносії відсутні як у Чорному, так і в Азовському морях. Але в Середземному морі перебуває три носії крилатих ракет. Сумарний залп може складати до 20 одиниць. Єдина зміна в тактиці, яку станом на зараз можна констатувати - це використання в якості платформи для запуску саме підводних носіїв. Наразі ми маємо єдиний підтверджений раз використання цієї платформи, обстріл з підводного човна позавчора. Й інших змін у тактиці зараз ми не спостерігаємо", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна нарощує оборонні можливості на кордоні з Білоруссю

Україна намагається повністю убезпечити себе від ударів з району тимчасово окупованого Криму. Зокрема і з цією метою удари Сил оборони по військових об'єктах у Криму триватимуть.

"Проте, без повного звільнення акваторії, важко забезпечити, щоб ворог не застосовував цю локацію для завдання ударів по Україні. І варто розуміти, що тактика ворога полягає у використанні мобільних платформ, які досить складно відстежувати, які постійно переміщуються і не знаходяться на стаціонарних позиціях. Тож небезпека існує", - додав Плетенчук.

Втрати російських загарбників за минулу добу склали 890 осіб. Від початку повномасштабної агресії вони становлять уже близько 448 400 солдатів, повідомив 8 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «РФ змінила тактику дій Чорноморського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі