субота, 27 червня 2020 12:25

РФ хоче анексувати ще один регіон України - екскомандувач сил США

РФ хоче анексувати ще один регіон України - екскомандувач сил США
Екскомандувач сил США переконаний, що РФ планує наступ у вересні. Фото: whoswhos.org.

Росія планує провести масштабні військові навчання біля Чорного моря і захопити греблю на півночі Херсонської області, вважає екс-командир силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес.

За словами генерала, навчання "Кавказ-2020" дозволить РФ сконцентрувати величезну кількість військ поряд з Чорним морем. Тому вже восени, у вересні, вони можуть піти в наступ, передає телеканал "Дім"

Захоплення частини України "дозволить воді повернутися в Крим". А це і є план Кремля, бо на півострові не вистачає прісної води. А зараз він ще страждає від посухи.

Ходжес підкреслив, що для Росії Крим дуже важливий. Звідти незаконно відправляють кораблі в Сирію і Лівію, щоб підтримувати там злочинні режими.

"Сподіваюся, що помиляюся, але у мене є бачення, що під час навчань росіяни оголосять гуманітарну кризу в Криму через воду. А потім скажуть, що просто не було вибору", - зазначив Бен Ходжес і підкреслив, що це було б типовою поведінкою Росії, з огляду на її минулі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим менше, тим краще: в Україні скоротять договірну базу з РФ

Апеляційний військовий суд в російському місті Власиха 25 червня розглядав апеляцію на вирок у ялтинській "справі Хізб ут-Тахрір". Під час засідання підсудні — кримчани, фігуранти справи, які брали участь по відеоконференцзв'язку з СІЗО російського Ростова-на-Дону, виступили проти репресій в Криму.

Зараз ви читаєте новину «РФ хоче анексувати ще один регіон України - екскомандувач сил США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі