середа, 28 вересня 2022 12:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка з'ясувала, де РФ могла "сховати" кораблі з Криму від ударів ЗСУ

Розвідка з'ясувала, де РФ могла "сховати" кораблі з Криму від ударів ЗСУ
У війні проти України Росія вже втратила 15 катерів і кораблів. Фото: УНІАН

Після низки вибухів у тимчасово окупованому Криму на територію Росії передислокували частину авіації та персоналу Чорноморського флоту.

Країна-агресорка також могла "сховати" частину кораблів у Новоросійську, повідомив представник Головного української управління розвідки Вадим Скібіцький "Крим.Реалії".

"Той персонал (ЧФ. – Gazeta.ua), який не залучили безпосередньо і має допоміжні функції, передислокували зі штабу ЧФ до Новоросійська. Ми не виключаємо, що окремі бойові кораблі, кораблі постачання перемістять із Севастополя теж до Новоросійська. Щоб уникнути ударів", – сказав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі росіяни підготували до запуску 24 ракети "Калібр"

Додав, що російське угруповання на Кримському півострові не змінилося. Однак відбулася передислокація авіації, розосередження її на аеродроми РФ. Також окупанти посилили протиповітряну оборону шляхом перекидання додаткових сил і засобів ППО.

За його Скібіцького, російські війська в Криму стали "ретельніше ставитися до таких понять, як терористична загроза, загроза з повітря".

У війні проти України Росія вже втратила 15 катерів і кораблів. Серед них – крейсер "Москва". Флагман російського флоту затонув від удару українських ракет "Нептун" у квітні.

6 вересня біля Євпаторії пролунали вибухи. У серпні вибухало у Севастополі. Також гриміло у селищі Азовське біля Джанкоя. Там розташований аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку.

Вибухало й на авіабазі окупантів у селищі Гвардійське. Там були літаки Су-24М і Су-25СМ. Також "бавовна" була біля селища Новофедорівка. Там, за даними ЗМІ, перебував 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка з'ясувала, де РФ могла "сховати" кораблі з Криму від ударів ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі