пʼятниця, 05 липня 2019 18:40

Пряме визнання анексії: Росія занесла український Херсонес до списку ЮНЕСКО як свій
3

Російська делегація на 43-ій сесії комітету Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО представила український Херсонес Таврійський як російський об'єкт.

Цей хід є прямим визнанням анексії Криму, написала заступниця міністра культури Тамара Мазур на своїй сторінці у Facebook.

"Так зухвало Росія ще не діяла! Роздають прямо на сесії Комітету Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО спецвипуск вісника комісії Нацкомісії ЮНЕСКО РФ, у якому серед російських об`єктів всесвітньої спадщини подають наш Херсонес Таврійський", - написала вона.

Фотографії скандального примірника російської брошюри
Фото: Тамара Мазур
Фотографії скандального примірника російської брошюри
Фотографії скандального примірника російської брошюри

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплений рай: український Прованс

Заступниця міністра додала. Що ЮНЕСКО не визнали Крим російським.

"Це неприпустиме порушення усіх норм міжнародного права, відверта пряма заява про анексію, плювок в обличчя ЮНЕСКО та ООН, які неодноразово у своїх документах на найвищому рівні підтвердили, що Крим - це Україна", - додала вона.

В окупованому Севастополі представники РПЦ будують храм із готельним комплексом.

Жителі міста незадоволені, оскільки "храм святої Матрони Московської" розміщений поруч із двома міськими пляжами та зеленою зоною, повідомляють підконтрольні окупантам кримські ЗМІ "Примечания".

Зараз ви читаєте новину «Пряме визнання анексії: Росія занесла український Херсонес до списку ЮНЕСКО як свій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі