четвер, 05 травня 2022 14:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Призваних в армію РФ жителів окупованого Криму відправлять воювати проти України

Призваних в армію РФ жителів окупованого Криму відправлять воювати проти України
Українці з Криму будуть змушені безпосередньо брати участь у війні Росії проти України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В тимчасово окупованому Криму продовжується незаконний призов до російської армії.

Жителів півострова, які переважно є українськими громадянами, змушують брати участь у повномасштабній війні Росії проти України, повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим і міста Севастополь.

"На території тимчасово окупованого півострова йде чергова, 15 незаконна призовна кампанія, розпочата Російською Федерацією. Призовниками в основному є громадяни України", - йдеться в повідомленні наглядового відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсиджуються на кордоні: окупанти відмовляються їхати на фронт

Прокуратура Криму встановила і повідомила про підозри у скоєнні військового злочину 10 військовим комісарам різних районів окупованого півострова. Серед них і так званий "військовий комісар" Республіки Крим.

Українські суди вже розглядають обвинувальні акти щодо військових комісарів Сімферопольського і Кіровського районів, а також міст Алушта і Феодосія. Їх звинувачують у порушенні законів і звичаїв війни.

Для поповнення резервів окупаційних військ в Україні Росія продовжує приховану мобілізацію так званих добровольців. У фокусі уваги агітаторів - "казаки" та безробітні.

Зараз ви читаєте новину «Призваних в армію РФ жителів окупованого Криму відправлять воювати проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі