четвер, 05 травня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Відсиджуються на кордоні: окупанти відмовляються їхати на фронт

Відсиджуються на кордоні: окупанти відмовляються їхати на фронт
Камуфляж російських загарбників. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти, після відведення до району відновлення, відмовились від подальшої участі у бойових діях в Україні. Причина - значні втрати особового складу.

Ідеться про частину військовослужбовців 38-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 5 травня.

"Зазначені військовослужбовці перебувають у районі поблизу українсько-російського кордону та чекають на переміщення до Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому і Таврійському напрямках тривають ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення.

"Противник застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ракетно-бомбових ударів з метою сковування дій наших військ. Підрозділи противника намагаються вести наступальні дії на Лиманському, Сіверськодонецькому та Попаснянському напрямках, успіху не мають.

На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог продовжує обстріли позицій захисників України", - додали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові РФ не хочуть воювати в Україні: цілими ротами відмовляються їхати

За даними командування, у районі міста Маріуполь Донецької області основні зусилля російські окупанти зосереджують на блокуванні та спробах знищення українських підрозділів в районі Азовсталі.

"За підтримки авіації противник поновив наступ з метою взяття під контроль території заводу", - зазначили у зведенні.

Підрозділи бойовиків другого армійського корпусу і восьмої загальновійськової армії Південного військового округу, які перебувають в населеному пункті Сватівського району Луганської області укомплектовані місцевими жителями з найближчих населених пунктів:

"Підрозділи мають низький морально-психологічний стан, суттєві проблеми з озброєнням та засобами захисту і не готові до виконання завдань".

Російські терористи зосередили до 40 одиниць ударних і транспортних вертольотів Мі-24 та Мі-8 на території Бєлгородської області РФ неподалік державного кордону України.

У Валуйському районі Бєлгородської області ворог розгорнув допоміжний пункт управління 36-ї загальновійськової армії Східного воєнного округу. Для посилення військ окупантів на Слобожанському напрямку Росія переміщує особовий склад з території цієї області, за даними Генштабу.

Зараз ви читаєте новину «Відсиджуються на кордоні: окупанти відмовляються їхати на фронт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі