четвер, 31 травня 2018 14:30

Пояснили ціль агресії РФ в Азовському морі

Пояснили ціль  агресії РФ в Азовському морі
Росія затіяла військові навчання в Азовському морі, аби домогтися від України водопостачання для анексованого Криму. Фото: Українська правда

Росія перекрила для України Азовське море, аби змусити владу відновити водопостачання для анексованого Криму.

Так вважає координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук. Відповідний пост розмістив у Facebook.

"Нинішня агресія Росії в Азовському морі і блокування українських портів, на нашу, групи ІС, думку - "многоходовочка" в дусі Кремля, заснована на шантажі Києва для вирішення стратегічних питань, пов'язаних із забезпеченням життєдіяльності чорноморської військової бази РФ - окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові перехопили 2 українські судна

Логіка проста. Блокування портів прогнозовано спричинить багатомільйонні збитки для української економіки і втрату тисяч робочих місць у Запорізькій і Донецькій областях (як робота портів, рибалки, так і всі сектори, які зав'язані на морський експорт-імпорт). Ускладнення і подорожчання логістики, і, як наслідок, удар по конкурентоспроможності українського бізнесу - важливий для РФ фактор для дестабілізації ситуації в регіоні. З подальшим виходом на Київ - "у всьому винна нинішня українська влада". Навіщо це потрібно Путіну? Найбільш очевидна відповідь - під будь-яким приводом посадити Київ за стіл переговорів і спробувати вибити з нього відновлення водопостачання Криму. Для окупантів - це дуже велика проблема", - вважає Тимчук.

31 травня 2018 в інтервалі між 04:40 та 05:30 берегова охорона ФСБ РФ затримала в Керченській протоці одразу 5 морських суден з вантажами, що йшли з Бердянська та Маріуполя за призначенням.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили ціль агресії РФ в Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі