субота, 04 серпня 2018 11:10

Пояснили, чому до Сенцова не пустили священика

Пояснили, чому до Сенцова не пустили священика
Сенцов не просив зустрічі зі священиком, кажуть у ФСВП. Фото: Дзеркало тижня

До незаконно ув'язненого у Росії Олега Сенцова не пустили священика, бо український політв'язень не просив про таку зустріч.

Про це повідомили в Російській Федеральній службі виконання покарань.

У заяві російського відомства пояснюють, що "на прохання засуджених запрошуються священнослужителі, що належать до зареєстрованих релігійних об'єднань, за вибором засуджених".

При цьому у ФСВП наголосили, що у відомства укладено угоду про взаємодію з Російською православною церквою і за "ІК-8 закріплений священнослужитель РПЦ отець Максим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засуджений терорист просить обміняти його на Олега Сенцова

31 липня до українського режисера Олега Сенцова, який перебуває у російській колонії міста Лабитнанг, не пустили священика Григорія Міхнова-Вайтенка, єпископа Апостольської православної церкви.

Закон дозволяє священнослужителям відвідувати людей, які перебувають у місцях позбавлення волі. Особиста зустріч може тривати до 2 годин кожна, їх кількість не обмежена. За бажання сторін зустріч може проходити наодинці та навіть поза межами чутності третіх осіб.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому до Сенцова не пустили священика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі