пʼятниця, 27 жовтня 2017 12:00

Поверніть Меджліс і випустіть політв'язнів - новий президент ПАРЄ підтримала Україну

Поверніть Меджліс і випустіть політв'язнів - новий президент ПАРЄ підтримала Україну

Новобраний президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Стелла Кіріакідес закликала Росію скасувати заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це вона заявила, коментуючи звільнення засуджених в окупованому Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

"Їхнє звільнення є кроком у правильному напрямку, - заявила Кіріакідес. - Я також закликаю російську владу скасувати всі обмеження щодо Меджлісу кримськотатарського народу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний президент ПАРЄ подав у відставку

Також Стелла Кіріакідес висловила надію, що після звільнення Чийгоза й Умерова РФ інші політв'язні також отримають свободу.

Заяву розповсюдили на офіційному сайті організації. Стеллу Кіріакідес обрали президентом ПАРЄ після скандального звільнення проросійського очільника ПАРЄ Педро Аґрамунта.

В окупованому Криму нова хвиля репресій проти кримських татар. Людей затримують, обшукують їхнє житло. Про це повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

Зараз ви читаєте новину «Поверніть Меджліс і випустіть політв'язнів - новий президент ПАРЄ підтримала Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі