понеділок, 18 листопада 2019 15:36

Повернення кораблів: Росія послабила міжнародні санкції

Повернення кораблів:  Росія послабила міжнародні санкції
РФ використала кораблі як козир перед нормандською зустріччю. Фото: Politeka

Повернувши Україні кораблі Росія послабила міжнародні санкції та добилася в України реалізації свого плану стосовно Донбасу.

"Російська дипломатія зробила Україну в черговий раз. У російсіян треба повчитися, як викручувати з мінуса великий плюс і політичні преференції" -, каже політичний експерт Анатолій Октисюк, пишуть "Факти".

РФ використала кораблі як козир перед нормандською зустріччю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення кораблів: Росія має понести покарання

"Тепер Москва робить жест доброї волі і віддає зіпсовані "посудини" українській стороні, я більше ніж упевнений, що ці кораблі росіяни зіпсували і порізали все обладнання. Мовляв, ми вам кораблі повертаємо і готові до діалогу з Києвом, але ви ще в парламенті узгодьте окремий закон про особливий статус і вибори в ОРДЛО, а в Париж нам на узгодження привезіть драфт документа. А на додачу ми ще готові санкціонувати прямий обмін військовополонених між Україною і ОРДЛО. Тепер Росія тримає впевнений курс на вихід з дурної ситуації та ізоляції, впритул наближаючись до ослаблення санкцій тиску і федералізації України шляхом реінтеграції ОРДЛО на своїх умовах", - пояснив Октисюк.

18 листопада о 4 ранку катери "Бердянськ", "Нікополь" та буксир "Яни Капу" прибули в район очікування на передачу суден Україні. Це свідчить про те, що повернення захоплених Росією суден йде за планом.

Про це повідомив у соцмережі голова спостережної Ради Майдану закордонних справ Андрій Клименко

Зараз ви читаєте новину «Повернення кораблів: Росія послабила міжнародні санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі