понеділок, 16 липня 2018 10:05

Посуха в Криму: окупанти планують поливати городи каналізаційними водами

Посуха в Криму: окупанти планують поливати городи каналізаційними водами
У Криму в хід пустять воду з каналізації. Фото: Обозреватель

В анексованому Росією Криму ліквідувати посуху хочуть за допомогою очищених каналізаційних стоків.

Окупанти пропонують застосовувати таку воду для зрошення сільськогосподарських угідь, передає "Крим.Реаліі".

Зазначається, що "в.о. директора" Інституту сільського господарства Володимир Паштецький відзначив, що таку можливість вивчають на даний момент.

"Кількість, якої може вистачити на 30-40 тис. га крапельного зрошення. І тоді ми б вирішили питання і овочевого виробництва, і розвитку садівництва, і виноградарства. З'явилася б вода, яку ми не у Боженьки просимо, а самі можемо після себе, очистивши її, дати на поля... Вода повністю придатна для поливу. якщо прямо говорити, що якби вона була не стічна, то і для пиття придатна, тому що в межах 200-300 г мінералізації - це норма і питної води ", - заявив Паштецький.

У окупантів зазначили, що метод розробили в Сибіру: спеціальне обладнання, за словами вчених, очищує каналізаційні стоки і робить їх придатними для поливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупований і засохлий Крим залишився без електроенергії

Експерт Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку Сергій Гапон заявив, що очищені каналізаційні стоки використовувати для поливу не рекомендується.

"Поля просто будуть отримувати величезну кількість органіки непотрібної, і, отже, процеси йтимуть в різних неконтрольованих напрямках", - пояснив він.

Крим ніколи вже не стане таким, яким був до анексії - його економіка знищена. Перекриття Північно-Кримського каналу згубно вплинуло на сільське господарство, з якого півострів і отримував основний прибуток.

Зараз ви читаєте новину «Посуха в Криму: окупанти планують поливати городи каналізаційними водами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі