неділя, 01 липня 2018 12:15

Бранцеві Кремля Павлу Грибу виповнилося 20 років

Бранцеві Кремля Павлу Грибу виповнилося 20 років
Павло Гриб відзначив за ґратами своє 20-річчя. Фото: Дзеркало тижня

Ув'язнений українець Павло Гриб відзначив за російськими ґратами своє 20-річчя.

Павло перебуває у слідчому ізоляторі російського Ростова-на-Дону. Його звинувачують у тероризмі - підготовці до теракту у школі.

"Всі українські політв'язні в Росії зазнавали тортур. Зокрема, Павлу Гриба, у якого інвалідність, пов'язана з аварією на ЧАЕС, в ізоляторі Краснодара навмисне робили все, щоб не надавати йому необхідної медичної допомоги, щоб син зізнався в тому, чого він не робив", - заявив батько ув'язненого Ігор Гриб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік розповів, як росіяни катували сина. Повернувся в Крим і зник

У квітні цього року Краснодарський районний суд продовжив арешт чоловіка до 4 липня. 25 червня стало відомо, що справу передали до Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону. 2 липня він проведе підготовче слухання у справі, а за два тижні розпочне слухання по суті.

Українця Павла Гриба викрали у Білорусі у серпні торік. Він поїхав у Гомель на побачення до дівчини, з якою спілкувався у соціальних мережах. 17-річна Тетяна приїхала на зустріч з російського Сочі. Влада Росії звинувачує Гриба в "підготовці теракту". Російський суд продовжив арешт до 4 травня.

Зараз ви читаєте новину «Бранцеві Кремля Павлу Грибу виповнилося 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі