понеділок, 06 листопада 2017 10:54

Окупанти замінять французьке вино краденим кримським

Окупанти замінять французьке вино краденим кримським
Вино з окупованої Євпаторії дегустують друзі російського терориста Гіркина-Стрілкова — історичні "реконструктори" в уніформі часів Кримської війни 1854 року. Фото: РИА-НОВОСТИ

"Санкційні" французькі та італійські вина Росія успішно замінить продукцією з окупованого Криму. А рекламуватимуть крадене вино спеціально навчені "винні письменники".

Після санкцій ЄС і відповідних антисанкцій з боку РФ винні полиці держави-агресора спорожніли. Але подолати дефіцит вина можна буде за рахунок ресурсів "приєднаного" півострова. Про це в окупованому Севастополі розповів член новоствореного "Союзу винних письменників Росії" Михайло Смирнов.

"Крим у потенціалі - величезна виноробня, вина тут не гірші за імпортні, - заявив Смирнов. - Їх не можна порівнювати з італійськими, іспанськими, вони унікальні".

Таку заяву він зробив на місцевому фестивалі молодого вина "Ноябрьфест", який окупанти вважають головною подією осені. Про це повідомили російські ЗМІ.

За словами Смирнова, кримські виробники здатні і робитимуть хороше якісне і самобутнє вино. А просуватимуть і рекламуватимуть його "винні журналісти" і "винні блогери", які днями спеціально для цього організувалися в Союз винних письменників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сімферополі урочисто спалили 50 кг "ворожих" сирів

Як заохотити кримських виноробів відновити втрачені після анексії виноградники, не повідомляють. За даними окупаційної влади, за останні 3 роки площі виноградників в Криму скоротилися втричі - з 100 тис. га до 30 тис. га.

Навіть якщо Росія виведе війська з Донбасу і віддасть анексований Крим, санкції США важко буде скасувати. Про це заявив екс-посол США в Україні Стівен Пайфер під час експертного круглого столу.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти замінять французьке вино краденим кримським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі