субота, 17 серпня 2019 17:11

Окупанти в Криму випадково запустили ракету

Окупанти в Криму випадково запустили ракету
Двоє військових випадково запустили ракету. Фото: "Вікіпедія"

Двоє військовослужбовців російської армії в окупованому Криму запустили в ангарі авіаційну керовану ракету.

В результаті ангар і обладнання пошкоджені, зруйновані 2 ракети. Військовослужбовців засудили, повідомляє "Крим.Реалії".

Несанкціонований пуск ракети Х-29ТД відбувся ще 1 жовтня 2017 року. Вирок росіянам виніс окупаційний Кримський гарнізонний військовий суд.

"Слідство встановило, що військовослужбовці Чебанов та Звєрєв під час підготовки до перевірки ракети на автоматизованій апаратурі "Ока" порушили правила поводження зі зброєю, які представляють підвищену небезпеку для оточуючих. Експерти порахували, що міністерство оборони Росії зазнало матеріальної шкоди в розмірі понад 46 мільйонів рублів", - сказано в повідомленні прес-служби суду.

Суд призначив Олексію Чебанову покарання у вигляді обмеження по військовій службі на один рік і три місяці з утриманням 15% із його грошового забезпечення в дохід держави, а Миколі Звєрєву - рік обмеження з виплатою 10% на користь держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму підняли прапор України

Х-29 ТД - російська авіаційна ракета класу "повітря-поверхня" малого радіусу дії. Призначена для знищення укріплених цілей, таких як залізобетонні споруди, мости, бетонні злітно-посадочні смуги, кораблі водотоннажністю до 10 тисяч тонн і підводні човни в надводному положенні.

В Ялтинському архіві в анексованому Криму вирішили списати і знищити документи "українського періоду".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти в Криму випадково запустили ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі