вівторок, 07 квітня 2020 18:30

Окупанти в Криму рятують власний бізнеc

Окупанти в Криму рятують власний бізнеc
У Криму окупанти рятують лише власний бізнес. Фото: pixabay.com

Окупаційна влада Криму визначила список з 92 системоутворювальних підприємств і організацій регіонального значення, які під час карантину через пандемію коронавірусу можуть працювати у звичайному режимі.

Про це йдеться в додатку до оновленого указу підконтрольного Кремлю уряду Криму про "режим підвищеної готовності", пишуть "Крим. Реалії ".

У список потрапили підприємства житлово-комунальної інфраструктури, "Кримсоюздрук", "Кримхліб", "Пошта Криму", а також хімічні підприємства на півночі півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцевих не шкода: окупанти оголосили весняний призов у Криму

З іншого боку, в переліку опинилися "Кримська горілчана компанія", виноробні заводи "Массандра", "Коктебель", будівельні компанії "Консоль-Строй" і "Моноліт" та інші приватні структури.

Зв'язки деяких із цих підприємств з російським керівництвом Криму очевидні та простежуються з відкритих джерел.

Будівельна компанія "Консоль-Строй" заснована сином спікера російського парламенту Криму Володимира КонстантиноваОлегом Константиновим.

Засновник девелопментської компанії "Моноліт" – Олександр Цай, але місцеві ЗМІ неодноразово знаходили зв'язки "Моноліту" безпосередньо з самопроголошеним головою півострова Сергієм Аксьоновим. Хоча сам Аксьонов такі зв'язки заперечує.

Серед заправок, яким можна працювати під час карантину, – мережа "ТЕС". Нею керують колишній генеральний директор "націоналізованого" 2014 року "Чорноморнафтогазу" Сергій Бейм і його брат Едуард Бейм. Їхня компанія "Торговий дім ТЕС" також працює.

З урахуванням усього цього кримський історик і політолог, яка живе в Києві, Євгенія Горюнова вважає, що російська влада Криму підтримує афілійовані з нею бізнеси.

"Природно, компанія, афілійована з кримським спікером, не могла залишитися без роботи. Щодо постачальників палива, в мене виникає питання: чому у список винятків потрапила тільки компанія "ТЕС"? Невже тільки вона займається поставками паливно-мастильних матеріалів на півострів - є ж інші? " - сказала вона в коментарі "Крим. Реалії".

Також у список потрапила одна лише приватна клініка "Генезис". Хоча таких клінік у Криму багато, але тільки одна з них отримуватиме ресурси.

"Загалом, іде підтримка "своїх", і цього ніхто не приховує: у список винятків внесли тільки тих, хто якимось чином афілійований з кримською владою або пов'язаний з нею через родичів. Це призведе до того, що жменька компаній на тлі кризи підвищить свої доходи, а решта розоряться. Гряде дуже серйозний перерозподіл на кримському ринку", - підкреслила Горюнова.

Учасниці скандального шоу "Солдатки" потрапили в базу "Миротворця".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти в Криму рятують власний бізнеc». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі