вівторок, 30 жовтня 2018 20:15

Окупанти досі не відпустили капітана українського судна

Окупанти досі не відпустили капітана українського судна
Капітана Віктора Новицького продовжують утримувати. Фото: Fishnews

Окупаційна влада Криму продовжує утримувати в слідчому ізоляторі капітана українського судна "ЯМК-0041" Віктора Новицького.

Йому інкримінують незаконний вилов риби, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова "Громадському радіо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських моряків із "Норду" обміняли на українців

Капітан рибальського судна "Норд" під російським прапором Володимир Горбенко вільний у пересуванні, але залишається на материку, оскільки є фігурантом справи про незаконний перетин адмінкордону.

25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно "Норд" під прапором Російської Федерації. Воно зареєстроване в окупованому Росією Криму. Судно із командою відконвоювали до порту Бердянська для перевірок та інших процесуальних дій. Капітану корабля Володимиру Горбенку оголосили підозру за статтею "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї". Його заарештували та випустили з ізолятора під заставу.

Російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" (порт приписки Очаків) 4 травня на захід від мису Тарханкут поряд із окупованим Росією півостровом. Щодо капітана судна Віктора Новицького окупанти порушили справу за обвинуваченням у "незаконному видобутку морських біоресурсів у винятковій економічній зоні Росії за частиною 3 статті 256 Кримінального кодексу Росії". Його взяли під варту. Пізніше стало відомо, що решті морякам затриманого судна не пред'явили жодних звинувачень, проте забрали у них документи. Їх утримували в Балаклаві.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти досі не відпустили капітана українського судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі