середа, 16 вересня 2020 18:24

Окупанти засудили групу кримських мусульман до тюремного ув'язнення

Автор: "Крымская солидарность"
  Кримських татар засудили до ув'язнення
Кримських татар засудили до ув'язнення

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вироки фігурантам другої бахчисарайської групи у справі Хізб ут-Тахрір.

Марлена Асанова засудили до 19 років колонії суворого режиму, Мемета Белялова – 18, Тимура Ібрагімова – 17 років, Сейрана Салієва – 16, Сервера Мустафаєва – 14, Сервера Зекір'яєва – 13, Едема Смаїлова – 13, передає МЗС України.

Ернеса Аметова визнали невинним і звільнили в залі суду.

Міністерство закордонних справ України опротестувало неправомірним рішення російського суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримських татар тримають у російських СІЗО без масок та антисептиків

"Усі зазначені громадяни України були незаконно затримані на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим, звинувачені за статтею 205.5 УК РФ "Організація та участь у терористичній діяльності" та у порушення норм міжнародного права, незаконно переміщені на територію Росії до м. Ростов-на-Дону. Досудове слідство та судовий процес відбувались із численними процедурними порушеннями та в умовах цілковитого ігнорування наданих захистом доказів про непричетність обвинувачуваних до інкримінованих діянь. Фінальною крапкою цього ганебного процесу став сьогоднішній судовий вирок", - повідомляє міністерство.

Окупаційна влада Криму вдається до дискримінації за релігійною ознакою. Як наголосив правозахисник Еміль Курбедінов, це робиться з метою розділити кримських мусульман на "правильних" і "неправильних".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти засудили групу кримських мусульман до тюремного ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі