понеділок, 13 квітня 2020 18:29

Кримських татар тримають у російських СІЗО без масок та антисептиків

Кримських татар тримають у російських СІЗО без масок та антисептиків
Кримських татар тримають у російських СІЗО без масок та антисептиків. Фото: Riwnodennyk

Військовий суд у Ростові-на-Дону продовжив до 13 серпня арешт 8 кримським татарам, обвинувачуваним у "справі Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляють "Ґрати" з посиланням на інформацію адвоката Лілі Гемеджі.

Фігурантів справи, кримських татар Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір'яєва, Ернеса Аметова, Едема Смаілова і Сервера Мустафаєва залишили під вартою ще на 3 місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчан звинуватили у тероризмі

Під час засідання 13 квітня захист підсудних просив зробити перерву у слуханнях через епідемію коронавірусу, але суд таки розглянув продовження арешту. На прохання прокуратури підсудних залишили у СІЗО ще на 3 місяці. Хоча захист просив відпустити їх із-під варти у зв'язку з епідемією Covid-19.

Адвокати подаватимуть апеляційну скаргу на рішення про запобіжний захід.

Захист окремо зазначив, що в СІЗО, де тримають обвинувачуваних, немає жодних умов для карантину, зокрема, масок й антисептиків. Тож ця установа – небезпечне місце для поширення коронавірусу.

Затримання кримських татар у Криму співробітниками ФСБ почалися в жовтні 2017 року. Всі 8 затриманих – активісти організації "Кримська солідарність". За версією слідства, вони є членами забороненої в Росії ісламської партії "Хізб ут-Тахрір". Їм висунуто обвинувачування в тероризмі. Підсудні заперечують свою провину та стверджують, що їх переслідують за політичними й релігійними мотивами.

В анексованому Криму громадянина України Дениса Кашука незаконно засудили до 3 років і 8 місяців позбавлення волі за сфабрикованими звинуваченнями в купівлі та зберіганні вибухівки.

Зараз ви читаєте новину «Кримських татар тримають у російських СІЗО без масок та антисептиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі