неділя, 01 липня 2018 10:05

"Не можуть покинути Севастополь" - у Криму ФСБ познущалася з українських рибалок

"Не можуть покинути Севастополь" - у Криму ФСБ познущалася з українських рибалок
У Криму ФСБ познущалася над українськими рибалками. Фото: gazeta.ru

В окупованому Криму ФСБ відпустила затриманих українських рибалок судна "ЯМК-0041", відібравши документи.

У них російська спецслужба відібрала закордонні паспорти, тому вони не можуть покинути межі Севастополя. Повідомив адвокат українських рибалок Еміль Курбедінов, передає Крим Реалії.

"Примітно, що українських моряків затримали після арешту російських моряків (керченського судна "Норд"). Кримський і севастопольський омбудсмени проявляють особливий інтерес до цієї справи, постійно цікавляться становищем рибалок: що з ними, як і де. Наскільки я розумію, ця справа зрушить із мертвої точки, як тільки буде ухвалене відповідне політичне рішення на найвищому рівні", – розповів Курбедінов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Флот поповнить 4 артилерійські катери: назвали дату

Він зазначив, що кілька днів тому моряків випустили з території прикордонного управління ФСБ в Балаклаві після півторамісячного ув'язнення. Звинувачень українцям не пред'явили.

ФСБ затримала українське риболовецьке судно (порт приписки Очаків) 4 травня на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму. Глава уряду Криму Сергій Аксенов (Аксьонов) повідомив, що членів затриманого співробітниками ФСБ Росії українського риболовецького судна "ЯМК-0041" доставили до Криму "для проведення процесуальних дій". Держприкордонслужба України повідомила, що затримане судно мало всі необхідні документи на вилов риби на українській території. На борту перебувало 5 членів екіпажу.

Зараз ви читаєте новину «"Не можуть покинути Севастополь" - у Криму ФСБ познущалася з українських рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі