середа, 11 грудня 2019 16:22

На колишніх держдачах в Криму окупанти збудували татамі для Путіна

На колишніх радянських, а потім українських, державних дачах в анексованому Криму росіяни будують відпочинкові комплекси для своїх чиновників.

Одну із дач переобладнали спеціально для президента Росії Володимира Путіна, йдеться у репортажі російського журналістського проекту "Проект".

Поблизу з селищем Олива в анексованому Росією Криму, де розташовані побудовані ще за часів СРСР закриті радянські дачі, будують "льодовий палац".

"Про те, що каркас не що інше, як майбутній льодовий каток, розповіли троє співробітників, що працюють на закритій території. Це підтверджується і будівельними документами, з якими ознайомився "Проект": там об'єкт проходить як "крита хокейний майданчик №65 по ДП на об'єкті К-117", - йдеться у репортажі.

Автор: Проект
  Карта Південного берегу окупованого Криму, де будують дачу для Путіна
Карта Південного берегу окупованого Криму, де будують дачу для Путіна

На додачу до льодової арени за три роки тут реконструювали басейни, сауни і купелі спа-комплексу, відремонтували систему вентиляції і кондиціонування, побудували гуртожиток для персоналу на 60 ліжко-місць, провели протизсувні роботи.

Автор: Проект
  Фото нового будівництва на мисі Олива
Фото нового будівництва на мисі Олива

Замовниками цих робіт в різні роки виступали структура управління справами російського президента в Північно-Західному окрузі, військово-будівельне управління Міноборони РФ, "кримське відділення ФСТ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із найбільших маркетів успішно працює в Криму попри санкції

"Влітку 2019 року на місці відкритого тенісного корту на держдачі був побудований татамі. На майданчику в сосновому лісі звели збірний каркас з металоконструкцій площею близько 500 кв. метрів. Зовні конструкція нагадує ангар, всередині - зал з м'яким покриттям. Поява льодового катка і татамі дало грунт для чуток серед робітників: нібито на цій дачі буде відпочивати особисто президент Володимир Путін, любитель дзюдо і хокею", - сказано у репортажі.

"Один із співробітників, знайомий з графіком робіт на об'єкті, запевняє, що татамі поспішали добудувати до початку серпня 2019 року - до візиту президента до Криму. 10 серпня Путін брав участь у відкритті байк-шоу "Нічних вовків" в Севастополі і відвідав прем'єрний показ вистави "Грифон" Херсонесі", - зазначають журналісти.

На Керченській переправі досі працюють компанії, які перевозили російські війська під час анексії Криму.

Всі ці роки вони могли порушувати санкції, що наклав Євросоюз, йдеться в матеріалах розслідування і антикорупційного проєкту "Муніципальний сканер".

Зараз ви читаєте новину «На колишніх держдачах в Криму окупанти збудували татамі для Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі