пʼятниця, 26 червня 2020 13:53

Кулеба прокоментував правки до конституції РФ та повернення Криму

Кулеба прокоментував правки до конституції РФ та повернення Криму
Зміни до російської конституції не завадять поверненню Криму — Кулеба. Фото: pixabay.com

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що голосування, що проходить у Росії та окупованому Криму щодо внесення змін до російської конституції, не завадить поверненню півострова Україні.

Про це він сказав під час урочистостей з нагоди Дня кримськотатарського прапора 26 червня, пише "Крим. Реалії".

"Багато переживають щодо голосування й тих змін, які вносяться до конституції Росії, які фіксують нинішні кордони Росії, і що це використовується для того, щоб легітимізувати незаконну окупацію Криму та перешкодити деокупації. Я хочу твердо заявити, що жодне положення російського законодавства, зафіксоване в законі, указі президента або конституції цієї країни, не може перешкодити деокупації Криму", - сказав український дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі підняли сотні кримськотатарських прапорів

У Міністерстві закордонних справ України висловили Російській Федерації протест через проведення так званих військових парадів підрозділів Чорноморського флоту РФ на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя, а також підрозділів російських збройних формувань в окупованих містах Донецьк і Луганськ.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба прокоментував правки до конституції РФ та повернення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі