вівторок, 06 червня 2017 12:21

Кримчани запитали Путіна: "Нахапали санаторіїв і земельки"

Кримчани запитали Путіна: "Нахапали санаторіїв і земельки"
Олександр Горний вважає пряму лінію з Путін безглуздою.

Блогер Олександр Горний опублікував список питань жителів окупованого Криму президенту РФ Володимиру Путіну, які вони хотіли б поставити на "прямій лінії" 15 червня.

Про це йдеться в його блозі на "Ехо Москви".

"Через тиждень, 15 червня о 12:00, відбудеться пряма лінія з президентом. Якщо чесно, я від неї нічого не чекаю. Та й Володимиру Путіну, напевно, набридли ці танці з бубном перед народом, але треба. Все вже давно сказано, все вже давно намічено, попереду ціле літо, час відпусток, та й національна валюта коливається біля позначки 57 рублів за долар, що сприяє виїзному туризму, особливо в Туреччину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не подаватиме нових позовів щодо Криму і Донбасу

Можна хоч "обзапитувати", хоч обслухатися відповідями, але нічого не зміниться. Можливо, декільком щасливчикам дозволять достукатися до небес і розповісти про свою проблему або поскаржитися президенту, який у них губернатор. Можлово, буде атракціон неймовірної щедрості і якійсь школі подарують комп'ютерний клас або вручать урочисто велосипед, або планшет молодому росіянину з глибинки. Навряд чи будуть сюрпризи, але рік передвиборний і президенту вже треба починати роздавати слонів пенсіонерам, бюджетникам, військовим, лікарям і вчителям, усьому тому ядерному електорату, який забезпечить йому переважну кількість голосів.

Я переговорив зі своїми кримськими друзями, кинув клич у Facebook. Ось деякі питання і прохання, які хотіли б укотре поставити президенту і вкотре на них не отримати відповіді:

1. Як можна жити в Криму на пенсію в 11 000 рублів? Дуже цікавляться кримські пенсіонери.

2. Чому такі дорогі авіаквитки у Крим? (20-30 тисяч рублів з Москви до Сімферополя і назад).

3. Коли піде команда переможців? Якщо чесно, ми від них втомилися.

4. Допоможіть зупинити будівельний безлад і махінації з кримською землею і нерухомістю, яка так і липне до рук героїв Кримської весни і до них наближених. Нахапали санаторіїв і земельки...

5. Чому федеральна влада "забила" на те, що відбувається в Криму і не бачить мінливі настрої кримчан?

6. Чому національна політика в Криму перекошена на користь однієї національної групи, вічно невдоволеної і яка вимагає пільг і квот?

7. Допоможіть зупинити шкідницьку діяльність місцевого міністерства екології та їхнього вождя Нараєва.

8. Чому кримські чиновники в особистих бесідах кажуть, що Крим - це ще не Росія? Коли в Криму буде справжня Росія?

9. Врятуйте Крим від лайна. Влітку буде щорічна катастрофа на кримських пляжах. У морі не можна купатися, коли температура перевищить +25°С. Ми втрачаємо туристів, багатьом стає погано наступного дня після купання. Очисних споруд немає, будуть вони нескоро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим повернеться швидше, ніж того хочуть у Кремлі - Чубаров

Лідирує питання про парк "Тайган" і зоопарк "Казка", засновані підприємцем Олегом Зубковим.

Кримчан цікавить, скільки ще дозволятимуть чиновникам пресувати і знищувати ці унікальні об'єкти, які входять у топ-5 кримських визначних пам'яток з відвідуваності.

Рейтинг довіри до Путіна в Криму поки що дуже високий, але місцеві чиновники роблять усе можливе, щоб його знизити. Вони дуже чуйно реагують на ступінь уваги Путіна до кримської тематики і варто тільки президенту відвернутися, починається свавілля.

Із центру ситуація на півострові здається стабільною Чиновники бадьоро рапортують про освоєння ФЦП, будують міст, новий аеропорт, розпочали будівництво траси "Таврида", а у внутрішню кухню вже лінь влазити. А даремно. У нас тут багато проблем, які можуть рвонути дуже скоро. Крим не так далеко втік від України. Народ тут пам'ятає, як виходити і вимагати. Від "Єдиної Росії" тут дуже втомилися. Якби "єдинороси" не верещали, що вони партія Путіна, не включили на виборах потужний адмінресурс, їхній рейтинг був би не більше 25-30 відстоків", - упевнений Горський.

2016 року кримчан позбавили можливості поспілкуватися з Путіним по "прямій лінії".

Зараз ви читаєте новину «Кримчани запитали Путіна: "Нахапали санаторіїв і земельки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі