вівторок, 01 квітня 2014 16:09

"Кримчан на замісній терапії можуть посадити за зберігання наркотиків" - експерт

"Кримчан на замісній терапії можуть посадити за зберігання наркотиків" - експерт

Наркозалежні, що проходять курс замісної терапії у Криму, за російськими законами можуть сісти за грати за розповсюдження наркотиків. Про це під час прес-конференції сказала Руслана Панухнік, представник проекту "Без кордонів".

"Люди на півострові, які лікуються від наркоманії за допомогою метадону, опинилися у небезпеці. У Росії такої практики, як замісна метадонова терапія, немає. Скоріше за все, у відповідності до законодавства РФ, такі люди можуть бути перекваліфіковані у злочинців за зберігання наркотиків. Запасів метадону на півострові майже немає, що робити - невідомо" - зазначила Панухнік.

За її словами, у складній ситуації зараз опинилися також кримські ув'язнені, що знаходяться у тюрмах та СІЗО, а також - особи, що мають статус біженця:

"Є класичні біженці з РФ які втекли звідти й домоглися отримання офіційного статусу біженця в Україні. Вони бігли звідти, Росія їх тут настигла. Також є громадяни інших країн, що обрали місцем постійного проживання Крим, і тепер мають проблеми із паспортами або пропискою. Окрім жителів півострова, панікують і українці з материка. Телефонують на гарячу лінію зі східних регіонів, із Херсону, з Миколаєва. В паніці, хочуть знати, які права у них будуть, якщо вони переїдуть на материк", - говорить Руслана Панухнік.

Зараз ви читаєте новину «"Кримчан на замісній терапії можуть посадити за зберігання наркотиків" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі