вівторок, 30 січня 2018 16:39

Кримський завод може отруїти питну воду материкової України

Кримський завод може отруїти питну воду материкової України
Відходи з "Кримського титана" можуть потрапити у підземні джерела, з яких постачають питну воду у Херсонський регіон. Фото: pakistantoday.com.pk

Загрозою для екології Херсонської області визнали завод "Кримський титан", що розташований в місті Армянськ на анексованому півострові. Під час його діяльності утворюються відходи - фосфогіпс, піритні недогарки, гідролізна та промивна кислоти. Ці речовини зберігаються на спеціальних сховищах у Чаплинському району Херсонщини.

Про це розповіли в прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

"Під час моніторингу інформації про можливі загрози внаслідок анексії Криму був виявлений факт нанесення шкоди екології в прикордонних районах Херсонської області в результаті функціонування заводу "Кримський титан", - зазначили посадовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Росії перспективи погані, дуже погані або катастрофічні. Хороші вже проскочили"

Йдеться про кислотонакопичувачі, всередині яких хімікати утворюють нові, ще більш небезпечні сполуки. Також кислоти потрапляють до Ісходненського водозабіру - єдиного джерела, звідки питна вода постачається до Армянська. Крім того, хімікати можуть проникнути і в інші водні пласти, з яких забирають питну воду для всієї Херсонщини.

У листопаді торік повідомили про масову загибель дельфінів та інших тварин у Чорному морі. Причиною називають будівництво Керченського мосту. Росіяни відкидають звинувачення і запевняють, що дельфінам комфортно у зоні будівництва.

Зараз ви читаєте новину «Кримський завод може отруїти питну воду материкової України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі