пʼятниця, 13 жовтня 2017 12:51

Кримських татар посадили на 2 місяці за читання Корану

Кримських татар посадили на 2 місяці за читання Корану
11 жовтня ФСБ відрапортувала про захоплення 6 терористів у Бахчисараї. Фото: Укрінформ

Затриманим у Бахчисараї кримськотатарським "терористам" дали по 2 місяці арешту кожному.

Шістьох кримських татар, затриманих 11 жовтня у Бахчисараї, окупанти відвезли до столиці півострова. Учора суд Київського району Сімферополя обрав їм запобіжний захід на час слідства — 2 місяці арешти кожному. Про це повідомив адвокат одного з затриманих Едем Семедляєв.

Таке жорстке поводження з мирними підприємцями, багатодітними батьками — явна несправедливість. І це замовлення з самої російської верхівки.

"Про правосуддя не йдеться, суд просто виконав замовлення, - сказав адвокат після оголошення вироку. - Приходить наказ — його виконують. "

Імена арештованих: Марлен Асанов, Тімур Ібрагімов, Сервер Зекер`яєв, Сейран Салієв, Ернест Аметов, Мемет Бєлялов. Всі вони — з правозахисного руху "Кримська солідарність", але окупанти замовчують цей незручний факт. А щоб замилити очі публіці, усіх звинуватили в участі у забороненій в РФ ісламській організації "Хизб ут-Тахрір".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тепер хоч каміння з неба": в окупованому Криму назрівають бунти

Нагадаємо, що 11 жовтня при обшуку у кримських татар знайшли коментарі до Корану турецькою і арабською. Ну не можна в Криму тепер читати інакше як мовою окупантів. На думку ж адвоката, справжня "провина" у тому, що вони, як і більшість кримських татар, не визнають анексію і нові порядки.

В окупованому Криму — нова хвиля репресій проти кримських татар. Людей затримують і обшукують їхнє житло.

Зараз ви читаєте новину «Кримських татар посадили на 2 місяці за читання Корану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі