понеділок, 06 вересня 2021 18:42

Кримські окупанти катували затриманого заступника глави Меджлісу

Кримські окупанти катували затриманого заступника глави Меджлісу
До Джелялова застосували катування та жорстоке поводження. Фото: Рефат Чубаров/Facebook

В окупованому Криму окупанти катували затриманого заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

Ситуацію на контроль узяв Офіс генерального прокурора. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Окупанти дві доби не повідомляли ані членам родини, ані адвокатам про місцеперебування Джелялова та інших затриманих кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США відреагували на викрадення заступника голови Меджлісу

"До Нарімана Джелялова застосували катування та жорстоке поводження. Нелегальні ув'язнення людей, застосування до них тортур та нелюдського поводження з ними заборонені статтею Конвенції про захист цивільного населення під час війни та визнаються воєнними злочинами", - заявили в прокуратурі.

3 вересня окупанти провели обшук у будинку кримського татарина Ельдара Одаманова в Сімферополі. Нібито через вибух у селі Перевальне в Криму. Силовики вилучили техніку й забрали чоловіка із собою. Його місцеперебування невідоме.

4 вересня в Євпаторії затримали й відвезли в невідомому напрямку кримського татарина Шевкета Усеінова. Того ж дня до Джеляла також прийшли з обшуком у селі Первомайське Сімферопольського району Криму. Після обшуків його затримали й вивезли в невідомому напрямку. Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження.

Представництво президента України Володимира Зеленського в Криму затримання Джеляла пов'язало з участю в "Кримській платформі". МЗС України висловило протест у зв'язку з незаконними обшуками й затриманнями жителів Криму 3-4 вересня.

Окупанти заявили, що Джелялов та ще четверо кримських татар підозрюються в "диверсії".

Зараз ви читаєте новину «Кримські окупанти катували затриманого заступника глави Меджлісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі