пʼятниця, 22 червня 2018 07:55

Кримське зерно масово вивозять до Сирії

Кримське зерно масово вивозять до Сирії
Російська влада посилено експортує зерно до Сирії. Фото: AgroPortal.ua

Протягом останніх 10 місяців росіяни вивезли з Криму щонайменше 170 тис т зерна. Його направили до Сирії.

Через військові дії Сирія відчуває нестачу пшениці. Коли західні трейдери відмовились працювати з цією країною, допомогти взялася саме Росія. Заявила, що не підтримує санкції проти Сирії, повідомило видання "Reuters".

У відповідь сирійська влада надає росіянам оливкову олію та овочі. Бо не має грошей для розрахунку.

При цьому експорт зерна з анексованого півострова суттєво виріс. У сезоні 2016-17 років обсяг склав 288 тис т, а лише у другому півріччі 2017-го сягув 428 тис т.

"На запит агентства щодо збільшення експорту зерна з Криму в Міністерстві сільського господарства Росії відповіли, що це стало можливим завдяки кращим врожаям на тлі держпідтримки регіону з РФ", - зазначили у виданні.

Також підкреслили, що торгівля з Сирією дає можливість продати кримське зерно хоч кудись. Бо через санкції інші ринки збуту відсутні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму горить санаторій: показали відео страшної пожежі

Цьогоріч у Криму ймовірне падіння врожаю через посуху. Загалом на півострові щорічно збирають близько 1,4 млн т зерна, з яких мільйон йде на експорт.

Віднедавна у деяких аеропортах США пасажирів із Росії перевіряють по базі даних "Миротворець". У візі відмовили росіянину, який цього року побував у Ялті, але не має в паспорті позначки про перетин російсько-українського кордону.

Зараз ви читаєте новину «Кримське зерно масово вивозять до Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі