четвер, 01 червня 2017 11:18

Кримчанка отримала український біометричний паспорт

Кримчанка отримала український біометричний паспорт
Ліна Удовік з Феодосії отримала український біометричний закордонний паспорт Фото: Миротворец

Ліна Удовик із Феодосії на своїй сторінці в соцмережі похвалилася українським біометричним закордонним паспортом. Вона змогла приїхати на територію України і оформити документ, хоча записана в базі "Миротворця".

"Все нормально. Я вже повернулась із закордонним паспортом на руках. Розвію міфи українських ЗМІ про те, що український біометричний закордонний паспорт кримчанам отримати не можна. Можна! Хоч не так просто через великі черги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провайдер "Воля" заблокував у Криму доступ до "Яндексу" і "ВКонтакте"

Розчарували материкові росіяни, які заздрять. Кримчани не мають можливості на відміну від вас нормально отримувати Шенген. Безвізовий режим - це лише мала компенсація від України за ті незручності, які відчувають жителі Криму", - пише "Обозреватель".

З рішенням про прийняття безвізового режиму між Україною та країнами Євросоюзу кримчани стали активніше звертатися за консультацією з питання отримання біометричного паспорта. Про це розповіла координаторка громадської організації "КримЅОЅ" Таміла Ташева.

"Якщо з боку української влади не здійснять якихось перешкод для отримання біометричних паспортів і буде максимально лояльне ставлення до кримчан, це дозволить відкрити горизонти для людей, які живуть на окупованій території і не мають можливості їздити за кордон. Вони зможуть знайомитися з тим, що відбувається в інших частинах світу. Думаю, це позитивно сприймуть кримчани, вони будуть більше прив'язані до України", - вважає Ташева.

Зараз ви читаєте новину «Кримчанка отримала український біометричний паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі