середа, 02 вересня 2020 08:57

Крим без води: окупанти визнали, що не можуть забезпечити півострів

Крим без води: окупанти визнали, що не можуть забезпечити півострів
Окупанти визнали провал "перспективних" проектів щодо забезпечення Криму водою. Фото: InfoResist

Перекидати воду на Кримський півострів з російського Краснодарського краю або Ростовської області по дну Азовського або Чорного моря на відстань понад 500 км - дуже дорога справа.

Про це заявили в Росводресурсів, пише російський Інтерфакс.

"Крім того, що дані варіанти мають дуже високу вартість , Краснодарське і Цимлянське водосховища в зв'язку з періодом маловоддя також знаходяться на низьких позначках", - підкреслили фахівці в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму прорвало щойно побудований російськими військовими водогін

Також дорогими вони вважають два інших проекти. Це опріснення вод Чорного моря з урахуванням транспортних витрат, процесу ремінералізації і позбавлення від соляних відходів. Та створення "парку літаків за викликом дощів" - через відсутність хмар у посушливий і маловодний період.

Варіант використання підземних і поверхневих вод - також непростий і дорогий, пишуть в Росводресурсів. Кожен конкретний випадок потрібно розглядати окремо і розуміти, що така вода потребує очищення. У Криму обсяг видобутої води з розвіданих підземних джерел становить близько 44% від затверджених запасів.

"Основне питання - не в пошуку води, а саме в дбайливому ставленні та раціональному використанні", - резюмували в агентстві РФ.

Чорноріченське водосховище пересихає в анексованому Криму. Водосховище є основним джерелом води для Севастополя. Його площа постійно зменшується. Місцеві кажуть, що це найсильніше обміління за останні десятиліття.

Зараз ви читаєте новину «Крим без води: окупанти визнали, що не можуть забезпечити півострів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі