четвер, 17 травня 2018 16:57

"Кричала, що боїться" - розповіли, як почуваються діти ув'язнених кримських татар

"Кричала, що боїться" - розповіли, як почуваються діти ув'язнених кримських татар
Діти кримських татар, яких засудили та ув'язнили російські окупанти, переживають страх, біль та відчай. Фото: Еспресо.TV

Діти кримських татар, яких засудили та ув'язнили російські окупанти, переживають страх, біль та відчай.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів Ахтем Чийгоз, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишній політв'язень.

"Під час чеченської війни ми приймали дітей у свої будинки. І в моїй родині жила дівчинка. Коли я включав "Новини" (а там весь час щось відбувалося, кого-то затримували), вона закривала очі, стрибала за диван і кричала: "Я боюся".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму безслідно зник ще один активіст

Наші діти зараз живуть з цією ж думкою. Тому що, коли на твоїх очах батька кидають на підлогу, б'ють по нирках, чоботом по спині, притискають його обличчя до підлоги ... Я бачив, як цих дітей намагаються якось розважити, ось зараз вирішується питання, щоб в Туреччину їх вивести, але тут менше помпезності потрібно. Можливо, потрібно дітей в сім'ї поміщати, щоб дитина потроху розкривалася, отримувала відсутнє батьківське тепло", - сказав Чийгоз.

Також розповів, що українського активіста Володимира Балуха російські окупанти в СІЗО намагалися залякати та зламати морально.

Зараз ви читаєте новину «"Кричала, що боїться" - розповіли, як почуваються діти ув'язнених кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі