четвер, 18 березня 2021 03:42

Країни-члени ООН підтримали Україну і закликали Росію повернути Крим

Країни-члени ООН підтримали Україну і закликали Росію повернути Крим
Україну підтримали в ООН. Фото: Reuters

19 країн виступили зі спільною заявою з вимогою припинити окупацію Криму Росією.

РФ в Радбезі ООН провела пропагандистське засідання по півострову, повідомляє представництво України при ООН.

"Сьогодні Росія провела неформальне засідання в ООН з метою просування помилкового наративу про окупацію нею Криму, вона захопила з порушенням міжнародного права в 2014 році. Ми засуджуємо порушення Росією прав людини і нарощування військового потенціалу на півострові", - йдеться в тексті звернення.

У число авторів заяви увійшли Австралія, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Грузія, Ірландія, Канада, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Польща, Словаччина, США, Франція, ФРН, Чехія, Естонія та Україна.

На думку країн-підписантів звернення, сьогоднішній захід, проведений за "формулою Арріан", мало на меті спотворення уявлення про реальну ситуацію в Криму і служило тільки російським окупаційним інтересам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна буде відповідати на військові провокації РФ - Міноборони

У Києві біля будинків, де живуть і працюють дипломати Росії, з'явилися плакати, на яких росіяни визнають, що Крим належить Україні.

Зараз ви читаєте новину «Країни-члени ООН підтримали Україну і закликали Росію повернути Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі