четвер, 20 липня 2023 07:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Який вплив буде мати вибух на Кримському мосту: радник Великої Британії в ОБСЄ оцінив

Який вплив буде мати вибух на Кримському мосту: радник Великої Британії в ОБСЄ оцінив
Вибух на посту порушить логістику окупантів. Фото: eastnews.ua

Пошкодження Кримського мосту буде мати значний вплив на забезпечення російських окупантів у на південних областях України.

Старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ієн Стаббс сказав про це під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні, повідомляє "Укрінформ".

"Це – міст, побудований Росією на території України. Це – міст, який надає Росії ключову логістичну ланку для підтримки своїх сил на півдні України. Це – міст, який відіграє ключову роль у переміщенні важкої військової техніки та обладнання, а також паливно-мастильних матеріалів на південний фронт незаконного вторгнення Путіна в Україну. Відповідно, будь-яке суттєве пошкодження цього мосту майже напевно матиме значний вплив на й без того обмежену здатність Росії підтримувати свої війська, які перебувають під тиском на півдні України", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перекрили прохід суден через Керченську протоку до вибуху на мосту

Будівництво мосту через Керченську протоку було порушенням суверенітету і територіальної цілісності України.

Стаббс нагадав, що протягом понад 500 днів російський президент Володимир Путін і військове керівництво РФ "постійно недооцінювали волю, рішучість і мужність українських військовослужбовців та цивільних осіб, які захищають свою Батьківщину від жорстокого і варварського загарбника".

"Ці прорахунки продовжують мати очевидний і стійкий вплив на боєздатність російських військ", – підсумував він.

Керченський (Кримський) міст довжиною близько 18 км з'єднує Росію та Кримський півострів через острів Тузла. Він складається з двох шляхів – залізничного й автомобільного.

Будування мосту значно спростило окупантам постачання продовольчих товарів та військової техніки на тимчасово окупований півострів.

Весь масив техніки та живої сили, який Росія перекидає через Кримський міст, іде на два напрямки – Херсонський та Запорізький.

Без мосту російські військові фактично залишаються відрізаними від Росії. Оскільки міст у тимчасово окупованому Мелітополі теж зруйновано, росіяни не зможуть підтягувати техніку на Херсонщину та частину Запоріжжя захопленим суходолом. Тож наразі в окупантів залишаються лише понтонні переправи – тобто значно менші можливості постачання озброєння.

Російським "туристам" тепер потрапити в Крим можна лише через Маріуполь. Це плюс майже тисяча кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Який вплив буде мати вибух на Кримському мосту: радник Великої Британії в ОБСЄ оцінив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі