вівторок, 19 березня 2019 16:30

До Криму переселили 70 тис. росіян

До Криму переселили 70 тис. росіян
До Криму переселили 50 тис. росіян. Фото: скрін YouTube

Найпомітнішим явищем у діяльності російської влади на анексованому півострові кримчани називають засилля "переселенців" із Росії.

Також витіснення місцевих жителів з ключових посад, пише "Інформаційний спротив".

"Найпомітніше явище для кожного пересічного кримчанина — засилля "переселенців" із Росії. За останні два роки тільки до Севастополя перебралися на проживання близько 20 тисяч осіб, Сімферополь задихається від ще 50 тисяч приїжджих громадян РФ", — йдеться у повідомленні.

Експерти проаналізували підготовлену російською окупаційною владою довідку "Громадська думка про соціально-економічну ситуацію в країні".

Після виборів до Держдуми РФ у вересні 2016 року на півострові було повністю замінено керівний склад держустанов і "органів влади" на чиновників із Росії.

Водночас кримські кадри витісняються за межі півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін шкодує про окупацію Криму - Джемілєв

Як приклад витіснення місцевих жителів із Криму з заміною їх на вихідців із Росії називається передислокація кримчан, які зрадили українську присягу, на Північний і Тихоокеанський флоти.

"Значна частина колишніх військовослужбовців ВМСУ, які зрадили присязі та перейшли на службу до ВМФ РФ, зараз служать на Північному і Тихоокеанському флотах ВМФ РФ. У ЗМІ й соцмережах неодноразово з'являлися повідомлення про те, що там до них ставляться так, як і варто було – як до зрадників", — констатує "Інформаційний спротив".

Ще одна прикмета часу на п'ятому році анексії — "практично всі значущі структури півострова контролюються російськими спецслужбами".

"На цьому фоні у червні-листопаді 2018 року зафіксовано суттєве зростання протестного потенціалу. У соціальних мережах нескладно простежити зростання градуса ненависті до росіян, які відчувають себе в Криму "господарями" і ставляться до місцевих з відвертим презирством", — резюмує "ІС".

Так званий представник Криму у Держдумі Михайло Шеремет і його колега, так званий голова комітету окупаційного кримського парламенту з міжнаціональних відносин Юрій Гемпель, заявили, що президент Петро Порошенко не поверне анексований півострів.

Зараз ви читаєте новину «До Криму переселили 70 тис. росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі