неділя, 31 березня 2024 17:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов оцінив загрозу від будівництва окупантами залізничної гілки із Ростова до Криму

Буданов оцінив загрозу від будівництва окупантами залізничної гілки із Ростова до Криму
Керівник ГУР Кирило Буданов оцінив загрозу від будівництва окупантами залізничної гілки із Ростова до Криму. Фото: ГУР

Росія майже завершує будівництво залізничної гілки, яка має з'єднати Ростов-на-Дону з Кримом через окуповані території на півдні України.

Це може стати для України серйозною проблемою. Про це в ефірі телеканалу "Рада" повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов пояснив, чим рейди російських добровольців на території Росії вигідні Україні

"Росія насправді вже понад рік будує залізницю, щоб з'єднатися з нашими південними тимчасово окупованими територіями. Цей процес майже завершено. Це може стати для нас серйозною проблемою, але сподіваюся, що з цією залізницею ми якось упораємося, у цьому в усіх є досвід. Це набагато простіше, ніж питання Кримського мосту", - наголосив він.

Російський диктатор Володимир Путін 18 березня заявив про будівництво залізничної гілки від Ростова-на-Дону на півдні Росії через тимчасово окуповані території України до Криму.

Перша ділянка залізниці нібито відновлює доступ до Бердянська, однак існуюча залізниця проходить через територію, яка вразлива для українських високоточних ударних систем великої дальності. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

Нова залізнична гілка на південь від Донецька довжиною маже 60 км будувалася вісім місяців.

Зараз ви читаєте новину «Буданов оцінив загрозу від будівництва окупантами залізничної гілки із Ростова до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі