вівторок, 05 червня 2018 20:01

Ближче до окупованого Криму: 57-ма бригада отримала новий дім

Ближче до окупованого Криму: 57-ма бригада отримала новий дім
В Новій Каховці з'явиться штаб 57 мотопіхотної бригади / фото: Ukrainian Military Pages

Штаб 57-ї окремої мотопіхотної бригади Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України переїде в Нову Каховку, на Херсонщині.

Вже в цьому році буде розміщено на території Новокаховської школи-інтернату № 1 на пр-ті Дніпровському, пише місцеве видання Новий день.

"Військова частина у нас, скоріш за все, буде вже з літа. Бригада висловила таке бажання. Це певне навантаження для міста, адже це і комендатура, і тісна співпраця з перших же днів", — каже міський голова Володимир Коваленко.

57-а окрема мотопіхотна бригада сформована в 2014 році в місті Кропивницький. Основою для формування бригади стали батальйони територіальної оборони:

17 окремий мотопіхотний батальйон (колишній 17-й бТрО Кіровоградської області "Кіровоград-"), в/ч польова пошта В2304
34 окремий мотопіхотний батальйон (колишній 34-й бТрО Кіровоградської області "Кіровоград-2", "Батьківщина"), в/ч польова пошта В5509
42 окремий мотопіхотний батальйон (колишній 42-й бТрО Кіровоградської області "Рух Опору"), в/ч польова пошта В4750

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як штурмовик Су-25 екстремально низько літав над пляжем: відео з кабіни пілота

Підрозділи батальйонів брали активну участь у бойових діях на різних напрямках, в тому числі на Савур-Могилі та під Іловайськом.

Відповідно до розвитку Командування морської піхоти Військово-морських сил України в його складі буде створено ще одну бригаду морської піхоти. Про це каже командувач морської піхоти генерал-майор Юрій Содоль.

Зараз ви читаєте новину «Ближче до окупованого Криму: 57-ма бригада отримала новий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі